Vi har flyttat! Fagerholms Vägförening hittar du [här](https://fagerholm.vägförening.org).
Vi har flyttat! Fagerholms Vägförening hittar du [här](https://fagerholm.vägförening.org).
powered by bulletin
En liten uppdatering om badstranden vid Fiskmyran

En liten uppdatering om badstranden vid Fiskmyran

I lördags var det samling vid badstranden för de som var sugna på engagera sig lite extra för att göra det fint där. 

En prioritering är att göra i ordning marken från det området som är avverkat direkt till vänster när man kommer ner till stranden. Det ser inte så kul ut just nu och det är väldigt blött. Vår förhoppning är att vi får in några offerter från några företag som kan göra i ordning marken. Det känns som ett omöjligt uppdrag att göra för egen hand. Trots ett stort gäng hjälpsamma händer förra året hann vi inte med ens en bråkdel. 

Stranden tänker vi är fin som den är och sand behöver inte fyllas på i år. Sjögräs togs bort med grävmaskin förra hösten vilket sannolikt gör stranden mer användbar denna sommar. 

Vi kommer inte ha en gemensam städdag utan vi tänker att alla som använder stranden får ta eget initiativ till att hjälpa till när man har möjlighet. 

Saker som vi tänker behöver ske löpande och där vi ser en möjlighet för alla att hjälpa till när man passerar, hänger lite på stranden eller har en stund över är följande: 

  • Kratta lite längs stranden och runt omkring. Ny kratta kommer då förra har gått av. 
  • Plocka lite ogräs. 
  • Klippa lite sly och småträd med sekatör. 
  • Klippa lite större sly med grensax där man tycker det behövs. 
  • Samla ihop lösa grenar till en ny hög som kan eldas upp i höst. Ser du ingen påbörjad hög. Gör en lite längre in mot skogen. 
  • Kratta gången ner till stranden med kratta av stål så att den jämnas ut något. 
  • Är man några och sugen på att bli lite svettig finns mycket sly att röja och grenar att plocka längs gången ner till stranden. 

Få kan inte göra allt men många kan göra något 😊 Förhoppningsvis får vi en underbar badsommar med härliga bad och varmt och skönt vatten

Bästa hälsningar från Johanna Lidefelt och Anna Norling

Kommentarer är stängda.