Vi har flyttat! Fagerholms Vägförening hittar du [här](https://fagerholm.vägförening.org).
Vi har flyttat! Fagerholms Vägförening hittar du [här](https://fagerholm.vägförening.org).
powered by bulletin
För ett vackrare Fagerhollm

För ett vackrare Fagerhollm

Vi skulle startat trädgallringen som i tisdags, den 19/2 2019 men har varit tvungna att skjuta på arbetet pga att marken är för mjuk och blöt. Detta för att vi vill minimera åverkan på både mark och väg. Tanken är att starta så fort det blir tillräckligt med kyla (alternativt torrt i marken). Det är en svår avvägning eftersom vi måste ha fällt och transporterat ut allt granvirke innan maj då granbarkborren börjar svärma. Vårt område har drabbats ganska hårt med flera stora angrepp.

Om du har rotvältor av gran är det av stor vikt att du barkar dessa eller kör bort dem innan maj för att vi ska minimera spridningen av granbarkborre. En annan viktig hänsyn är fågellivet senare i vår.

Tack för hjälpen med markering av tomtgränserna. Du som ännu inte markerat och som bor intill någon av områdena som ska gallras, bör snarast markera med rödgul snitsel!

Det går också bra att beställa hjälp med rotvältor, granbarkborreträd eller att anamma grönområdesplanen på den egna tomten. Se mer på hemsidan hur du gör och vad det kostar.

Med vänlig hälsning

Styrelsen

Lämna ett svar