Tillfälligt stopp med gallring av träd.

En chansning som inte gick hem!

Vi är tvungna att avbryta arbetet med Grönområdesplanen, då vädret är emot oss.

Det är helt enkelt för varmt och för blött i marken och risk för skada på väg och terräng är för stor. Det positiva är att vi fått bort det största granbarkborreangreppet på området. Vilket är bra!

Så fort det är tillräckligt torrt i marken kommer skogsbolaget att laga där maskinerna gått i området vi gallrat. För att inte göra större skada tas bara virket ut, riset får ligga kvar och tas ut med miniskotare. Samtidigt kommer stigar och markskador lagas med grävmaskin. I nuläget får vi alltså leva med att det ser förfärligt ut och är svårframkomligt. Men som sagt, det kommer att åtgärdas så fort det blir tillräckligt torrt.

Övriga områden planeras utifrån bärighet i marken, fågelliv och eventuella ytterligare granbarkborreangrepp. Titta gärna på dina egna granar och se om de är angripna.

Vi återkommer med ytterligare information så fort vi vet mer.

Ni som har beställt nedtagning av träd på egna fastigheten, kommer bli kontaktade av Jonny då han återupptar arbetet igen och arbetet närmar sig er fastighet.

Så vi ber alla att ha lite tålamod, så kommer vi snart få ett vackrare Fagerholm!

Trevlig helg!

 

/Styrelsen

1 reaktion på ”Tillfälligt stopp med gallring av träd.”

  1. Undrar lite vad det här kommer kosta oss Fagerholmsbor? Vem betalar grävmaskinen som ska återställa marken? Vem betalar miniskotaren? Vem betalar alla vindfällen som kommer att falla när ni bara lämnar kvar dom träd som egentligen borde slut avverkas. Ett vackrare Fagerholm tycker styrelsen? Vad var det som inte var vackert på Fagerholm innan skövlingen? Och vem ska betala för det? Tittar man när man åker in på Fagerholmsvägen (Wallenbergs mark) så ska det se ut när man gallrat skog yngre träd på tillväxt och slut avverkningsträd avverkade. Som det ser ut nu (jag har bara tittat från bilen när jag passerat) så ser det ut som det står två Aspar kvar mitt i? Varför lämna dom? Eller är det dom vackra Ekarna som ska bevaras eller ser man inte skillnaden på Ek och Asp? Det kostar pengar att ta hit maskiner för att avverka så kallade etablerings kostnader och nu av etablering. Vem ska betala det??

Lämna ett svar