Simskolan år 2019

Simskolan startar den 8 juli och pågår måndag till fredag under vecka 28-29.

simskolan

Foto Kjell Bergström

Simskolan är en av sommarens roligaste och viktigaste aktiviteter här i Fagerholm. Ung som gammal är välkommen för att lära sig eller vidareutveckla sina simkunskaper. Simskolan har funnits i över 40 år. Åtskilliga grodor, simborgarmärken och klädsimmare har Fiskmyrans vatten burit fram.

Simskolan genomförs på Fiskmyrans badplats på Uddvägen under ledning av vår fantastiska simlärare Ayla Lannestedt och hennes medhjälpare Ludvig.

Anmälan är öppen hela maj (sista dag 31/5) och efter att anmälan stängts,  kommer du att få ett mail med bekräftelse av platsen med tider och betalningsinformation. Platserna är begränsade och hur många deltagare per grupp ser du vid beskrivningen av grupperna nedan.

Deltagande båda veckorna och först till kvarn gäller. Boende i Fagerholm har förtur.

Starttider för er grupp kommer du att få ism bekräftelse av din anmälan och samtliga tider kommer skrivas här på hemsidan då de är fastställda.

Länken för anmälan till simskolan och märkestagning år 2019 är nu borttagen. Om du önskar anmäla dig, skicka mail till styrelsen och därefter fpr du svar på om platser finns kvar eller ej.

 

Nedanstående tider gällde år 2018 och står bara för att ge dig en uppfattning om hur tiderna kan planeras.

Droppen: 09.30-09.55
Grodan 1: 10.00-10.30
Grodan 2: 10.30-11.00
Fisken: 11.30-12.00
Sjöstjärnan: 12.00-12:30
Märkestagning: 12.30-13:30

Läs instruktionerna till grupperna nedan noga då de inte är indelade efter ålder utan efter kunskap. I år har vi 5 grupper och man måste vara med båda veckorna.

1. Droppen (350 kr för boende i området/500 kr för övriga)
Gruppen är till för de allra minsta. Vi leker och sjunger oss fram till vattenvana och trygghet i och kring vattnet. Här deltar en vuxen tillsammans med barnet. Det är kul att bada!

2. Grodan, max 12 deltagare (550 kr för boende i området/ 700 kr för övriga)
Här lär vi oss att flyta i vatten med flythjälpmedel och att släppa botten. Vi leker fram vattenvana och bekantar oss med grundläggande rörelsetekniker i vattnet. Målet är att skapa en god vattenvana med hopp, dopp och flytövningar. Ingen förkunskap krävs.

3. Fisken, max 12 deltagare (550 kr för boende i området/ 700 kr för övriga)
Sedan tidigare har vi god vattenvana då vi gärna doppar huvudet och flyter både i mag- och ryggläge utan bottenkontakt och utan flythjälpmedel. Vi övar simteknik för bröstsim och ryggsim med och utan flythjälp. Nu vågar vi oss ut på lite djupare vatten och bekantar oss med livräddning. Förkunskap: god vattenvana vilket innebär att självständigt utan flythjälpmedel kunna flyta både i rygg- och magläge på grunt vatten. Vi doppar gärna huvudet under vattenytan och hoppar från bryggor.

4. Sjöstjärnan, max 12 deltagare (550 kr för boende i området/ 700 kr för övriga)
Eftersom vi nu har en mycket god vattenvana och behärskar bröstsim utan flythjälp kan vi nu lägga fokus på ryggsim, dykning, sträcksimning och livräddning. Målet är att vi blir bättre på vad vi redan kan! Förkunskap: kunna grunderna i bröst- och ryggsim och kunna simma kortare sträckor utan flythjälpmedel.

5. Märkestagning (80 kr för boende i området/ 150 för övriga)
Du tar simmärken självständigt och/eller tillsammans med andra deltagare.

Simskolan avslutas den 19 Juli med märkesutdelning tillsammans med familj och vänner!

Simma lugnt!

Bilder från Simskolan 2018!

 

Obs: Kommentarsrutan är till för medlemmarna att skriva sin åsikt som delas med övriga medlemmar. Om du har en fråga som du vill att styrelsen ska besvara, ska du alltid skicka ett mail.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *