Simskolan

Simskolan är en av sommarens roligaste och viktigaste aktiviteter här i Fagerholm. Ung som gammal är välkommen för att lära sig eller vidareutveckla sina simkunskaper. Simskolan har funnits i över 40 år. Åtskilliga grodor, simborgarmärken och klädsimmare har Fiskmyrans vatten burit fram.

Simskolan genomförs på Fiskmyrans badplats på Uddvägen under ledning av vår fantastiska nygamla simlärare Ayla Lannestedt och hennes medhjälpare.
Simskolan pågår måndag-fredag under 2 veckors tid och under 2018 var det veckorna 28 och 29.
Anmälan görs via ett kontaktformulär på denna hemsida och den kommer läggas ut under maj/juni år 2019.

Nedan följer den information som skrevs ism med simskolan 2018 samt några foton.

Tider för simskolan 2018

Simskolan börjar med undervisning första dagen (måndagen den 9 juli). Anmäler dig gör du i förväg i detta dokument:

https://goo.gl/forms/WbBzWIqWVVQTwvcI3

Droppen: 09.30-09.55
Grodan 1: 10.00-10.30
Grodan 2: 10.30-11.00
Fisken: 11.30-12.00
Sjöstjärnan: 12.00-12:30
Märkestagning: 12.30-13:30

simskolanFoto: Kjell Bergström

Simskola 2018, 9-20 juli

Läs instruktionerna till grupperna nedan noga då de inte är indelade efter ålder utan efter kunskap. I år har vi 5 grupper och man måste vara med båda veckorna.

1. Droppen (350 kr för boende i området/500 kr för övriga)
Gruppen är till för de allra minsta. Vi leker och sjunger oss fram till vattenvana och trygghet i och kring vattnet. Här deltar en vuxen tillsammans med barnet. Det är kul att bada!

2. Grodan, max 12 deltagare (550 kr för boende i området/ 700 kr för övriga)
Här lär vi oss att flyta i vatten med flythjälpmedel och att släppa botten. Vi leker fram vattenvana och bekantar oss med grundläggande rörelsetekniker i vattnet. Målet är att skapa en god vattenvana med hopp, dopp och flytövningar. Ingen förkunskap krävs.

3. Fisken, max 12 deltagare (550 kr för boende i området/ 700 kr för övriga)
Sedan tidigare har vi god vattenvana då vi gärna doppar huvudet och flyter både i mag- och ryggläge utan bottenkontakt och utan flythjälpmedel. Vi övar simteknik för bröstsim och ryggsim med och utan flythjälp. Nu vågar vi oss ut på lite djupare vatten och bekantar oss med livräddning. Förkunskap: god vattenvana vilket innebär att självständighetutan flythjälpmedel flyta både i rygg- och magläge på grunt vatten. Vi doppar gärna huvudet under vattenytan och hoppar från bryggor.

4. Sjöstjärnan, max 12 deltagare (550 kr för boende i området/ 700 kr för övriga)
Eftersom vi nu har en mycket god vattenvana och behärskar bröstsim utan flythjälp kan vi nu lägga fokus på ryggsim, dykning, sträcksimning och livräddning. Målet är att vi blir bättre på vad vi redan kan! Förkunskap: Eleven kan grunderna i bröst- och ryggsim och kan simmar kortare sträckor utan flythjälpmedel.

5. Märkestagning (80 kr för boende i området/ 150 för övriga)
Du tar simmärken självständigt och/eller tillsammans med andra deltagare.

När du får din bekräftelse betalar du in avgiften till föreningens plusgiro.

Simma lugnt!

Bilder från Simskolan 2018!

 

Obs: Kommentarsrutan är till för medlemmarna att skriva sin åsikt. Om du har en fråga som du vill att styrelsen ska besvara, ska du alltid skicka ett mail.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *