Båtklubben

Bild_041h297w1BAFagerholms Båtklubb, FBK, förvaltar klubbens brygganläggning för ett 60-tal båtar i Fagerholmsviken. Endast personer boende på Fagerholmsområdet kan vara medlemmar i klubben. Sjösättning av båtar och utlägg av y-bommar, röjning av sly på stranden mm sker varje år den andra söndagen i maj och upptagning den andra söndagen i oktober. Vid sjösättningen hålls även klubbens årsmöte.

Marken arrenderas av Vägföreningen enligt avtal och där finns också uppläggningsmöjlighet på stockar för mindre båtar på vintern. Vägföreningen har det övergripande ansvaret för badstrand, väg till viken, parkering etc. Sjösättningsrampen är låst för att undvika att båtar utifrån kommer och sjösätts. Koden kan fås av hamnfogden vid behov.

På vardera brygga finns anslag om vilka som disponerar över vilken båtplats och med angivande av tel nr till respektive båtägare. Som båtägare har man ingen ”egen” plats, utan platsen kan förändras från år till år, beroende på ändringar av medlemmarnas båtinnehav. Hamnfogden måste få veta ändringar av båt eller om man t ex har sålt sin båt, så att platsen kan disponeras av någon annan.

Båtklubbens styrelse är för närvarande och sedan årsmötet 2012 följande;

Staffan Wennberg
Ordförande
0708 15 04 95
swennberg@telia.com

Gunnar Blomberg
Hamnfogde
0707 592 022
gunnteblomberg@gmail.com

Henrik Stern
Sekreterare

Ola Janson
Ledamot

För att bli medlem; hör av dig till Båtklubbens kassör Cilla Bergh: cecilia.bergh@telia.com

Frågor till båtklubben mailas till båtklubben direkt och inte via FV´s styrelse.

Några foton från torrsättningen den 14 oktober 2018

 

 

 

Obs: Kommentarsrutan är till för medlemmarna att skriva sin åsikt. Om du har en fråga som du vill att styrelsen ska besvara, ska du alltid skicka ett mail.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *